Mi az „Ölelj át” (Hold Me Tight) program?

Mindannyian boldog párkapcsolatban szeretnénk élni, de ha körülnézünk szűkebb és tágabb környezetünkben, nagyon sok boldogtalan párkapcsolatról és sajnos egyre több válásról hallhatunk. Akkor vajon lehetséges, hogy hosszú távon jól legyünk egy párkapcsolatban?

Az Érzelmekre Fókuszáló Párterápia (ÉFT) módszerén alapuló „Ölelj át” (Hold Me Tight) program abban segít, hogy mi mit tehetünk azért, hogy a párkapcsolat erősödjön, és visszataláljunk a szeretetteljes párkapcsolathoz.

Susan Johnson az ÉFT, és az „Ölelj át” megalkotója így ír a programról:

„A program azon az elképzelésen alapul, hogy az elkötelezett párkapcsolatban élő párok közti hosszú távú szerelem nem csupán lehetséges, hanem születésünknél fogva mindannyiunkat megillető jog, és hogy jobb és erősebb emberekké válunk, ha biztos menedéket és támaszt találunk a szerelmünk karjaiban.

A szeretetteljes párkapcsolat a biztonságos családi háttér, az egészségesebb társadalom, és a mindenki számára elérhető, valóban emberséges jövő záloga.

Többé nem kell elfogadnunk azt a tételt, hogy a romantikus szerelem valamiféle misztérium vagy elérhetetlen ideál. A társadalomtudomány végre képessé vált megragadni azokat a pillanatokat, amelyek felelősek a mindennapos örömökért vagy fájdalmakért, és amelyek összessége képezi a legfontosabb személyes kapcsolatainkat.

A program célja, hogy segítséget nyújtson a pároknak a párkapcsolatuk megjavításában, erősítésében és folyamatos továbbfejlesztésében.” (Hold Me Tight Facilitator Guide)

A program által;

  • könnyebben megértjük a másikat, és ezáltal könnyebben el is fogadjuk
  • új megoldási módokat kapunk a már hosszú ideje fennálló konfliktusokra

“Alapvető igény és szükséglet, hogy akit szeretünk, vegye észre, mi fáj nekünk. De ez csak úgy megy, ha kimutatjuk, és ha odafigyelünk. Jól szeretni csak bátran és bizalommal lehet.”

(Sue Johnson)

Foglalj időpontot online!